BLOGG

Diabetessjuksköterskans 3 tips om träning & LCHF
Efter 10 år med diabetes bestämde jag mig för att skära ner på kolhydraterna. Sjukvårdspersonal motsatte sig idén, och LCHF var inte lika populärt som idag. Men jag studerade ämnet under min idrottsvetenskapliga utbildning, och min hypotes var att lågkolhydratkost kunde leda till stabilare blodsocker, genom lägre insulindoser och mindre felmarginal. Efter 3 månader med en ketogen diet (<10 g kolhydrater/dag) normaliserade jag mitt HbA1c för första gången.

Intervju med Good Idea - Diabetes utan begränsningar
I somras hade jag privilegiet av bli intervjuad av Dr. Elin från Good Idea.

Maxa din träning och tävling: Experttips från diabetessjuksköterska
Många tror att träning gör det enklare att hantera blodsockret. Faktum är att träning ökar kroppens insulinkänslighet, vilket kan göra blodsockerregleringen mer komplex, snarare än enklare.

Expertinsikt från diabetessjuksköterska: LCHF är optimalt
När jag fick typ 1-diabetes fick jag lära mig att räkna kolhydrater, som traditionellt har setts som den viktigaste energikällan. Medan kolhydrater verkligen kan ge oss mycket energi, kan de också leda till svåra blodsockersvängningar och göra det utmanande att dosera insulin korrekt. Kolhydraträkning är en metod för att hantera blodsockret, men metoden är oexakt och tar inte hänsyn till bla varierande insulinkänslighet.

En diabetessjuksköterskas syn på lågkolhydratkost
Jag lyckades normalisera mitt HbA1c med hjälp av lågkolhydratkost.

Ozempic vs Livsstil
Genom utbildning, hälsosam kost, regelbunden fysisk träning och ett positivt mindset kan personer med diabetes uppnå samma eller bättre resultat som med Ozempic, utan biverkningar.
Bra mat för diabetes
Den 23 maj höll jag och Dr Yang de Marinis en föreläsning om kost och diabetes på Medeon Science Park i Malmö. Mat är en högst kontroversiell och emotionell fråga för många, och det är just därför det är så spännande att föreläsa om.